Scroll Top

Een geïnspireerd leven leiden?

Je staat op.
Je gaat naar je werk. Balen weer file. Gelukkig kom je net op tijd. Gehaast loop je het kantoor binnen en strijk je neer achter je bureau.
Eerst maar even koffie.

Op je werk doe je je ding, maar je hebt het gevoel dat je meer wilt en meer kunt.
Je houd het vol, want dit is wat je tegen jezelf zeg:  ‘ik heb toch leuke collega’s’, ‘ in elk werk is wel wat’, ‘mijn baas zei dat er binnenkort  een leuk project mijn kant uitkomt’…….pfff je kijkt naar buiten.
Na je werk maak je snel wat eten.
Je ploft op de bank, zapt wat rond op tv of kijkt snel nog even de volgende aflevering van Netflix.

En zo gaan de dagen voorbij………

Is dit eigenlijk wel wat je wilt?

Een dagritme van vaste patronen en gewoontes, waarbij de tijd voorbij gaat. Ergens knaagt er iets in je. Je wilt het anders, maar hoe? En zeg jij nu: Right on. Wat moet ik hier mee? Welke stappen kan ik dan wel zetten?

Elke dag is er weer één waarin je kunt kiezen voor datgene wat je werkelijk wilt. Ik geloof dat het begint met positief denken. Het fijne van positief denken is dat je direct effect merkt. Je voelt jezelf positiever en ook de omgeving reageert anders. Dagen waarop ik bewust bezig ben met mijn gedachtes en daar ook duidelijke keuzes in maak (dus vooral door niet te luisteren naar de negatieve gedachtegang), verlopen prettiger dan als ik dat niet doe.

Dit vraagt om een inspanning. Het is een training, net zoals dat je leert voor een examen of traint voor een mooier lijf. En ik kan je vertellen, dat ook ik daar mijn best voor moet doen. Het is soms zo heerlijk om even te klagen, te mopperen en vooral anderen mensen of dingen lekker de schuld te geven van jouw rotgevoel!

Maar veranderen begint met het nemen van regie!

Regie over jezelf, je handelen, je gedachtes, de keuzes die je maakt, je agendabeheer en ook je carrière!

Misschien verlang je ook naar verandering. Grote of kleine veranderingen. Eigenlijk zou je heel graag een verre reis willen maken, je eigen bedrijf starten, meer tijd willen voor leuke dingen doen of zou je iets willen gaan doen wat jou meer betekenis geeft aan het leven ……

 ‘Wie wil ziet kansen, wie niet wil zoekt argumenten’

Maak vandaag een keuze voor wat je anders gaat doen en spreek deze uit tegen de mensen in je directe omgeving. Dat begint met het op papier zetten waar je last van hebt en wat je anders wilt.

Deze bewustwordingsoefening helpt je daarbij.

Neem voor jezelf een rustig moment en noteer de antwoorden op deze 7 vragen

  • Waar verlang of droom je van? (hoe zie je jezelf over 2 jaar)
  • Wat wil je bereiken in je leven en in je werk?
  • Welke verandering vraagt dit van je?
  • Waar heb je het meeste last van op dit moment?
  • Wat houd je tegen om dit te veranderen? Wat maakt dat je niet in beweging komt?
  • Om je verlangen werkelijkheid te laten worden, waar kies je vanaf nu bewust voor?
  • Waar kies je (dus) niet (meer) voor? Wat ga je loslaten?

It is a way of life!

En wil je daadwerkelijk verandering door ‘actief’ aan de slag te gaan met deze veranderingen die je nu hebt genoteerd?

Dat kan.

Binnenkort start ik samen met Mayke Langenhorst met een geheel loopbaangroepsprogramma…..

Regisseur van jouw carriere!

Vier maanden intensief en bewust werken aan je loopbaan of je carriere in groepsverband, zodat jij de komende jaren een duidelijk plan hebt die bij jou persoonlijkheid en ambities past en een direct impact heeft op je leven.

Om te kijken of dit wat voor je kan zijn en hoe je dit zou kunnen financieren, bieden wij nu de mogelijkheid voor een gratis gesprek voor echte regisseurs!

Voor mensen die het anders willen, gretig zijn om te ontwikkelen en hun eigen regie willen pakken over hun ambities en leven!

Interesse?
Je kunt je aanmelden voor een gratis gesprek via www.buroberlinde.nl/regisseurvanjouwcarriere. Dan neem ik contact met je op.

Inspirerende groeten, Berlinde Aalberts
Een andere vraag? Je kunt altijd contact met mij opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Laat een reactie achter