Scroll Top

De kracht van je Mindset

Ik weet niet hoe het met jou is, maar het hebben van geen vooruitzicht doet veel met een mens.
Gevoelens van onrust, opstand, boosheid of verlamming.
Ik merk het steeds meer in mijn omgeving.

Door al deze onzekerheden kunnen ook bij jou je gedachten behoorlijk op hol slaan.
Je kunt wellicht zo vast komen te zitten  in je denken dat je ook even geen oplossing meer ziet.

 

Mindset, hoe zet jij het in?

Als er iets is wat mij heeft doen verbazen in de tijd dat ik een Burn-Out had op mijn 28ste , is wel mijn eigen ‘mindset’.

Nooit eerder had ik  zo sterk het besef hoe het brein/ je gedachtengang werkt.
In die tijd was er vooral sprake van belemmerende gedachten die mij sterk beïnvloedde,  waardoor ik mezelf kwijt was en ik mezelf ook niet meer herkende.
Het brein was zo sterk dat ik mijn gedachten ook volledig voor waar aannam en dus geloofde.

To believe….

en dat is waar het nu allemaal om draait heb ik ontdekt. Waar geloof jij in?

Het heeft mij zoiets gaafs geleerd…….. namelijk de ontdekking dat als ik mezelf zo de put in kan denken, het dus ook de andere kant op kan werken!
Ik ontdekte de mogelijkheid om mijn brein en gedachtegang zodanig in te zetten dat ik mezelf de positieve richting op kan denken. Dat ik zelf invloed kon uitoefenen op mijn mindset, was voor mij een echte openbaring.

Dit besef wil ik je nu ook meegeven. 

En om je een nog een heel duidelijk voorbeeld mee te geven van een dame die weet wat het is om in een heftige situatie te zitten, deel ik je een filmpje van 1 minuut van de 92-jarige dr. Edith Eger. Zij heeft  Auschwitz overleefd in de tweede wereldoorlog en heeft vervolgens er haar levenswerk van gemaakt. Het filmpje kun je hier zien.

Met de gedachtegang van Edith Eger  ‘the prison is in our own mind and the key is in our pocket’;

  • Welke gedachten houden je nu gevangen?
  • En wat betekent de sleutel voor jou? 

Deze huidige situatie biedt je ook een mogelijkheid om te leren.
Te leren hoe jij reageert, hoe jij denkt en wat dit dan weer voor invloed heeft op je gevoel.

En om direct aan de slag te gaan een paar tips.
Wellicht bekend, maar het gaat er vooral om wat je ermee doet.
Dat is een keuze die alleen jij kan maken.

 

5 tips om te werken aan een positieve mindset

 

1/ Bezig blijven

Blijf vooral bezig en zorg dat je hoofd gevuld is met positieve dingen. Een leeg hoofd geeft ruimte voor angstige gedachten en zorgen. Dus zorg dat je hoofd gevuld is, zodat er weinig tot geen ruimte ontstaat voor al het negatieve om je heen.

 

2/Positieve ervaringen opdoen

Zorg dat je focus komt te liggen op een zo’n prettig mogelijk leven te leiden.
Ga ontdekken wat je plezier en flow geeft op dit moment.
Houd je van mooie muziek – luister daar dan zoveel mogelijk naar.
Houd je van boeken lezen – pak weer eens een boek en dompel je onder in het verhaal.

 

3/Koester je netwerk

Je bent nu waarschijnlijk net zoals ik thuis en met een veel kleiner netwerk om je heen dan voorheen. Koester dit kleine netwerk en ga zorgvuldig met ze om. 

 

4/Dichtbij jezelf blijven

Doe er alles aan om dichtbij jezelf te blijven. Pak de rust, ga de natuur in, mediteer, wandel, sport, ga in bad, ga wandelen, ga schrijven. Doe wat jou gaat helpen in contact te blijven met jezelf!  

Zorg goed voor jezelf en doe wat je kunt doen met de mensen om je heen. 

 

5/Vertrouwen

Ook al zie je niet hoe, vertrouw toch dat het goed komt. Schrijf voor jezelf positieve zinnetjes die je moed geven en hang die op in je huis. Praat jezelf moed in en ga zorgvuldig om met je eigen energie. 

 

Behoefte om grote stappen te zetten?

Via zoom kunnen we elkaar snel en laagdrempelig leren kennen.  Je kunt mij bereiken via berlinde@buroberlinde.nl of stuur een whatsapp naar 06 42497122.

Met inspirerende groeten,

Ps. Een andere vraag? Je kunt altijd contact met mij opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Buro Berlinde is een persoonlijk coaching- en trainingsbureau dat zich richt op talentontwikkeling van young professionals binnen het MKB.  Buro Berlinde helpt ambitieuze Young Professionals richting te geven aan hun loopbaan door leiding te nemen over zichzelf. Wil je als organisatie ook mentaal en emotioneel sterke medewerkers, die eigenaarschap tonen en effectief omgaan met lastige situaties? Maak dan nu direct een afspraak om te sparren over datgene wat werkt voor jullie organisatie.

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter