Scroll Top

Hoe het komt dat een merendeel van eind twintigers en begin dertigers weigeren om naar hun intuïtie te luisteren?

in plaats daarvan laten ze hun ratio de boventoon voeren


Wat geen enkel probleem is, mits je er last van hebt of krijgt.

En er zijn toch best wel wat professionals die ik begeleidt die de wens uitspreken om meer vanuit hun gevoel willen leven. Het hoofd biedt niet de vervulling die ze zouden willen voelen.

Sterker nog als je je gevoel blijft negeren, kan dit ook grotere gevolgen hebben.

Je kan steeds verder van jezelf verwijderd  raken en als je iets doet wat (eigenlijk) niet goed bij je past of waar je niet de juiste begeleiding in krijgt voor de verantwoordelijkheid die je draagt, kan dat leiden tot uitval of gevoelens van onzekerheid, falen, ongelukkig zijn.

 

De zogeheten deritgersdip

 

Dit komt het meeste voor bij mensen tussen de 25 en 35 jaar. Een fase waarin grote beslissingen genomen worden zoals het aangaan van een langere relatie, het kopen van een huis en eventueel het krijgen van kinderen. Daarbij merk ik in de begeleiding  ook dat ze ‘teleurgesteld zijn’  in zichzelf – gevoel van falen- of in de banen die ze tot nu toe hebben gedaan. De ‘droombaan’ die je voor ogen had na je studie bleek toch niet helemaal te zijn zoals je had gedacht. Maar wat dan wel?

 

Wanneer is er sprake van een dertigersdip?


Het woord zegt het al. Je hebt hier mee te maken als je rond je dertigste in een dip terecht komt en het even allemaal niet meer weet.

Je vraagt je af wat je talenten zijn, welke baan dan wel bij je past, waar je purpose ligt en hoe je achter deze antwoorden kan komen.
Je worstelt met jezelf, hebt negatieve gedachten, bent in innerlijk conflict tussen ratio en gevoel. Het maakt dat je ‘wiebelt’, je voelt je onzeker, piekert veel en  je ervaart fysieke klachten.

 

wat heeft dat te maken met ratio en intuïtie?

 

Om niet toe te geven aan de gevoelens die ze ervaren, houden ze vast aan een bepaalde vorm van veiligheid en door naar hun ratio te luisteren kunnen ze de gevoelens beheersen.

Dit doe je als je intuïtie je iets verteld wat je eigenlijk te spannend vind of waardoor je leven dusdanig kan gaan veranderen wat te veel onzekerheid met zich meebrengt.

Ergens diep van binnen voel je namelijk best wat je zou willen……maar je durft er niet achteraan te gaan. Angst dat je het niet kan waarmaken, angst om te mislukken of angst voor de mening van de mensen om je heen. En de veilige haven waar je nu in verkeert (de collega’s, het fijne team, je leidinggevende en niet te vergeten je maandelijkse salaris) is toch ook wel heel fijn….

 

…en toch het gevoel blijft maar je achterna zitten

 

Dus hoe dan ook. Je kunt er maar beter naar luisteren. Niet door alles meteen op te geven en rigoureus te gaan veranderen.

Wel door eerst maar eens te leren luisteren naar wat je intuïtie je ingeeft en dat te gaan opschrijven.

Om vervolgens op onderzoek te gaan. Stappen te zetten in hoe je het gevoel vorm kan gaan geven zodat het wel haalbaar wordt.

En hoe fijn is dat om in een groep gelijkgestemden zowel live als online 6 maanden hier stap voor stap meer inzicht in te krijgen zodat jij met een glashelder plan en vol zelfvertrouwen stappen zet naar meer levensgeluk.

 

Gratis Masterclass

 

Binnenkort komen er een paar interessante Masterclasses en 1 ervan gaat ook over intuïtie. De data zijn 10, 15 en 21 februari. Het is volledig gratis en duurt max 1,5 uur.  Wil je erbij zijn? Stuur me gerust een bericht via whastapp of mail.

Met inspirerende groeten,

#youngprofessionals, #persoonlijkleiderschap, #loopbaancoaching, #millenials, #persoonlijke ontwikkeling, #ikwilgroeien

Buro Berlinde is een persoonlijk coaching- en trainingsbureau dat zich richt op talentontwikkeling van young professionals binnen het MKB.

Berlinde Aalberts begeleidt ambitieuze Young Professionals in persoonlijk leiderschap en het realiseren van hun missie. Wil jij ervaren hoe je dat doet? Maak dan nu direct een afspraak voor een gratis Impact sessie.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter