Scroll Top

Hoe haal je meer inspiratie uit je dagelijkse leven? Juist nu.

Je staat elke dag op. Wellicht volgens een vast ritme. Je kijkt op je telefoon, stapt onder de douche, ontbijt even snel wat en gaat achter je net ingerichte werkplek thuis zitten of vertrekt om weer op locatie te werken. Tussendoor moeten de kinderen nog even naar school gebracht worden….

Je werkt. Van het ene overleg naar het andere. Even lunchen. Nog werkzaamheden tussendoor uitvoeren.

Na je werk even snel langs de winkel, je maakt eten en voor je het weet beland jezelf op de bank voor de tv en zo gaan de dagen voorbij….

Elke dag een vast ritme met vaste patronen en gewoontes. De tijd tikt door.
Corona heeft de boel wat op scherp gezet. Wil jij weer terug in het ‘oude’ normaal of wordt het tijd voor actie?

 

Tijd voor actie?

Elke dag is er weer één waarin je kunt kiezen voor datgene wat je werkelijk wilt.

Ik geloof in positiviteit en het effect op jezelf en de omgeving. Dagen waarop ik start met het creëren van positieve gedachtes en intenties verlopen prettiger dan als ik dat niet doe. Dit vraagt om een inspanning, een investering die direct een betere kwaliteit geeft aan mijn leven.

Misschien verlang je ook naar verandering. Grote of kleine veranderingen.

Zou je heel graag weer op reis willen, of zou je heel graag meer tijd willen voor leuke dingen voor jezelf of zou je iets willen gaan doen wat jou meer betekenis geeft aan het leven en eindelijk gehoor geven aan dat knagende gevoel wat er is.

Wat houd je dan nu tegen?

En nee, Corona is niet wat je tegenhoudt. Ook al denk je van wel.

 

Wat heb je al gedaan om jezelf in beweging te zetten?

Of ben jij meer van het type ‘ik heb zo hard gewerkt en nu moet het maar naar mij toekomen’ of ‘het ligt aan mijn omgeving dat ik nu niet in beweging kom’. Heel herkenbaar voor veel mensen.

En dat is ook een keuze. Maar is dit wat je werkelijk wilt?

Wat fijn is aan het leven is dat er elke dag weer een nieuwe dag is waarop je je eigen patroon kan doorbreken.

En dat hoeft echt niet heel groots te zijn.

Dat kan al door een andere manier van je ochtend te starten door bijvoorbeeld eerst een wandeling te doen of een paar bladzijdes te lezen uit een inspirerend boek in plaats van te scrollen op je instagram.

 

Wat ga je doen om morgen meteen te werken hieraan?

Hoe wil jij dat morgen verloopt. 
Zet jij je intentie om de dagen het beste er van te maken?
Wat is er dan voor nodig om van morgen een topdag te maken?

Let op: Het zijn juist de kleine dingen des levens die jou dit brengen! Dus een lekker bakje koffie waar je intens van geniet of even genieten van de zon of…

 

Vandaag ga ik….

Dus wat spreek je morgen met jezelf af?
Ik geef je wat suggesties van dingen wat mij helpt in inspiratie en het doorbreken van mijn patronen:

Ik ga….

  • zoveel mogelijk naar muziek luisteren en uit volle borst meezingen.
  • spontaan langs gaan bij een vriend(in)
  • iemand bellen die ik al heel lang niet heb gesproken
  • denk ik een paar keer per dag aan de mensen om wie ik geef
  • de drie goede dingen van de dag bespreken met mijn gezin tijdens het avond eten
  • een salade of soep maken als lunch
  • 2 minuten hard op zeggen waar ik blij van word
  • glimlachen naar iedereen die ik tegen kom

 

Mijn inspiratie?

Persoonlijk leiderschap ontwikkelen bij Young Professionals en zorgen dat ze mentaal en emotioneel sterker worden zodat ze hun ambities kunnen realiseren en een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.

De meeste van mijn klanten willen namelijk meer van betekenis zijn en daar draag ik graag aan bij!

 

Voel jij na het lezen van dit artikel ook de behoefte om aan de slag te om jouw leven meer betekenis te geven?
Mail of app mij, dan plannen we een gesprek.
In dit gesprek bespreken we jouw behoeftes en mogelijke scenario’s.

Ook als jij mee wilt doen met het 6 maanden durende programma Master Yourself, ben je welkom voor een impactgesprek. We starten na de zomer weer met een nieuwe groep.

Bel of mail mij via berlinde@100procentmens.nl of 06 42497122.

Met inspirerende groeten,

#youngprofessionals, #persoonlijkleiderschap, #loopbaancoaching, #millenials, #persoonlijke ontwikkeling

Buro Berlinde is een persoonlijk coaching- en trainingsbureau dat zich richt op talentontwikkeling van young professionals binnen het MKB.

Berlinde Aalberts begeleidt ambitieuze Young Professionals in persoonlijk leiderschap en het realiseren van hun missie. Wil jij ervaren hoe je dat doet? Maak dan nu direct een afspraak voor een gratis Impact sessie.

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter