Scroll Top

De Young Professional als kansdenker!

Young Professionals zijn nodig om de innovatie in je organisatie te realiseren. Het zijn namelijk over het algemeen kansdenkers. 
Mensen die mogelijkheden zien, vol enthousiasme aan het werk gaan, een positieve vibe brengen in overleggen, kansen aangrijpen, zichzelf doelen stellen om zich te ontwikkelen en vooruit te komen en werken aan een positieve mindset!

Ze ervaren het leven als een plaats van mogelijkheden om wensen, verlangens en doelen te realiseren!  Om te leren door te reflecteren. 

Kansdenkers zijn zich ervan bewust dat door te denken als ‘normaal’, de werkelijkheid zich ook aandient als ‘standaard’. Ze zijn daarom voortdurend op zoek naar het anders denken.

Kansdenkers zijn belangrijke en fijne medewerkers voor je organisatie. Ze zorgen voor vooruitgang en ontwikkeling in je organisatie.  
Bevlogen doelen realiseren. 
Hoe mooi is dat!

Maar…

Het zijn ook de medewerkers die gevoelig zijn voor een burn-out omdat ze veeleisend voor zichzelf zijn en door hun actiegerichtheid en creërend vermogen veel taken naar zich toe weten te trekken.
Kansen laten ze niet voorbijgaan.
Dus zijn er binnen jouw organisatie onvoldoende ontwikkelmogelijkheden, worden de kansdenkers te veel tegengewerkt of wordt er onvoldoende naar ze geluisterd, dan raken ze gedemotiveerd en gaan ze om zich heen kijken!

hoe zorg je dat deze jonge talenten als kansdenkers geboeid blijven?

Deze doelgroep wil zich, net zoals alle andere medewerkers binnen je organisatie, gezien en gehoord voelen!

Door in gesprek te blijven en echt vragen te stellen die hun bevlogenheid raken. 

Zoals…

·     Waar krijg je energie van en wat kost je energie? 

·     Wat kan de organisatie doen om je ambities vast te houden?

·     Waar heb je hulp bij nodig en hoe ziet deze eruit?

·     Wat kan de organisatie van jouw verwachten (welke bevlogen doelen gaan we stellen)?

·     Hoe kan je enthousiasme ingezet worden om anderen in de organisatie daarin mee te krijgen?

Ervaringen uitwisselen

En hoe ga jij om met deze kansdenkers? 

Wat zijn jouw ervaringen?

Lijkt het je zinvol om eens van gedachten te wisselen en te bespreken welke mogelijkheden er nog meer zijn om juist deze kansdenkers de ruimte en begeleiding te geven zodat de potentie zoveel mogelijk wordt benut?

Neem contact met mij op en dan kom ik graag meedenken. Rechtstreeks met mij contact opnemen kan via berlinde@buroberlinde.nl of 06 42497122.

#youngprofessionals #buroberlinde #leidinggeven #kansdenkers

Inspirerende groeten,

Ps. Een andere vraag? Je kunt altijd contact met mij opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Buro Berlinde is een persoonlijk coaching- en trainingsbureau dat zich richt op talentontwikkeling van young professionals binnen het MKB.  Buro Berlinde helpt ambitieuze Young Professionals richting te geven aan hun loopbaan door leiding te nemen over zichzelf. Wil je als organisatie ook mentaal en emotioneel sterke medewerkers, die eigenaarschap tonen en effectief omgaan met lastige situaties? Maak dan nu direct een afspraak om te sparren over datgene wat werkt voor jullie organisatie.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter