Scroll Top

Over Berlinde

Jouw talent heb je niet voor niks!

Als jongere kon ik enorm genieten van creëeren en ontwikkelen.

Mijn droom was dan ook naar de mode- of kunstacademie te gaan.
Op aandringen van mijn ouders werd het een gedegen (meer financiële zekerheid) en brede (bedrijfsleven, mode, kunst) HTS Bedrijfskunde Textiel.
Spijt heb ik niet van die keuze: als trainer/coach benut ik deze bedrijfskundige achtergrond nog dagelijks.

Na diverse functies als inkoper, projectleider en productiemanager in de mode- en Retail branche (onder andere bij PUMA), kwam ik rond mijn 30ste in een Burn-out terecht.

Voor mijn Burn-out wilde ik alles doen in mijn leven.
De weekenden zaten vol met afspraken.
Ik stortte me volledig in het werkende leven, stelde hoge eisen aan mezelf en zorgde er dus voor dat ik mijn ontbrekende talenten ging compenseren met vaardigheden die ik mezelf aanleerde.
Ik voelde me steeds minder blij met wat ik deed. Mijn energie level daalde dagelijks. Totdat dit uitte in chronische vermoeid. Maar ik gaf niet op, ik ben geen opgever. Bang ook om te falen.
Totdat het echt niet meer ging.
Ik meldde me ziek en realiseerde dat ik mezelf aan het opbranden was.

Het werd tijd om te ontdekken wat ik wel wilde in mijn leven

Deze periode heeft mij geleerd om stil te staan bij mijn talenten en hoe ik deze kan gaan inzetten zowel in mijn werk als privé.
Een belangrijk les die ik hier uit heb geleerd is dat je het jezelf moet gunnen om stil te staan bij wie je bent, wat je wilt en hoe je dat vorm geeft in je leven. Dat is dan direct mijn boodschap aan jou.

Hoe blij ben jij met wat je doet?

Een belangrijke ontdekking in die tijd was dat ik merkte dat ik werk wil doen met meer diepgang. Geen buitenkantwereld meer voor mij.  Vanaf toen ben ik me gaan bezighouden met mensontwikkeling; mijn eerste carrièreswitch was een feit.

Ik adviseerde bedrijven en medewerkers in de afstemming van bedrijfsdoelen en- stategieën, schreef bedrijfsopleidingsplannen (BOP) en persoonlijke ontwikkelingsplannen (POP),  deed onderzoek naar opleidingsbehoeftes en ontwikkelde op maat competentieprofielen voor leidinggevenden.

Ik deed het werk met plezier, maar de diepgang van mensontwikkeling ontbrak nog.

Ik schakelde een loopbaancoach in ….

en zocht uit wat nog beter bij mijn talenten past.
Al heel snel werd duidelijk dat de keuze om mensen te motiveren, inspireren en te begeleiden in hun ontwikkeling de juiste was.
Dit lag zowel in mijn interesseveld en ook bezat ik de juiste talenten hiervoor.
Mijn missie was geboren.

Ik startte met de opleiding tot Trainer/Coach, met Ziel en Zakelijkheid en als freelancer communicatie, team- en leiderschapstrainingen in het bedrijfsleven.

Sinds die eerste opleiding ben ik mijzelf blijven ontwikkelen (zie kader).

De eerste 21 jaar van je leven ……zo bepalend

Tijdens de erkende opleiding tot Gezins- en KinderCoach leerde ik hoe bepalend de eerste 21 levensjaren zijn voor de rest van je leven. En, minstens zo belangrijk, hoe je ervaringen in die periode opgedaan kunt ´herschrijven´, herlabelen of inzetten.

In mijn bedrijf 100 procent mens, werkte ik, sinds 2014, met pubers en jongeren, die zijn vastgelopen, onvoldoende weerbaar zijn of ´gewoon´ meer regie over hun leven willen.

In 2017 ben ik aangesloten bij the Happy at Work Agency. Hiermee werd de cirkel rond: mijn kennis en ervaring met jongeren integreren met mijn ervaring in en met het bedrijfsleven.

Buro Berlinde was geboren

Ik ben Berlinde

Ik ben Berlinde Aalberts en met mijn bedrijf Buro Berlinde help ik Professionals (25 tot ± 55 jaar) bij talentontwikkeling en dit authentiek in te gaan inzetten in een baan die bij hun talenten past.

Ook begeleidt ik het MKB met talentontwikkeling van Professionals. Buro Berlinde is de link tussen Professionals en het bedrijf.

Middels gedegen en intense trainingen en coaching, afgestemd op persoonlijkheid, ambitie en wensen ondersteun ik Professionals. Zo heb ik o.a. het volgende tot mijn beschikking:

  • Gecertificeerd loopbaancoach die persoonlijke ontwikkeling en – leiderschap integreert in aanpak en werkwijze
  • Werk met methodes als o.a. Gallup Strengthsfinder test, TMA assessment en eigen ontwikkelde methodes als I.M.P.A.C.T.
  • NOLOC-CMI gecertificeerd loopbaancoach
  • Post HBO opleiding voor trainer/coach met ziel en zakelijkheid van Blankestijn & Partners (BPopleidingen) afgerond in 2007, een door de NOBCO erkende opleiding
  • Post HBO opleiding voor gezins- en kindercoach en groepscoach volbracht bij Dreamchild, een door VIV erkende opleiding

Ik ben open en kan prikkelend zijn

Als persoon kom ik snel tot de kern, vraag door en leg verbanden. Vanuit mijn leergierigheid wil ik snappen hoe jij als mens in elkaar zit. Ik help je inzicht te geven in je patronen, je drijfveren, je talenten en wat je echt belangrijk vind.

Samen gaan we op zoek, zodat je steeds beter weet wie je bent, wat je wilt en hoe je hier vorm aan geeft.

Waarom help ik Professionals?

Juist professionals die ambitieus zijn, de lat hoog leggen en meer willen met hun talenten gun ik het maken van de juiste keuzes om met de juiste tools  en een concreet toekomstplan hun leven vorm te geven vanuit eigen regie en door authentiek te zijn.

Ik help ze om optimaal gebruik te maken van hun talenten en capaciteiten en op zoek te gaan naar een toekomstperspectief kloppend bij hun persoonlijkheid.
Los van de verwachtingen die ze zichzelf of door de omgeving laten opleggen.
Om zo de juiste keuzes te kunnen maken vanuit persoonlijk leiderschap.

Buro Berlinde voor Organisaties

Het gaat mij aan het hart om te ervaren dat er steeds meer (jonge) talenten tegen de vaste structuren van organisaties aan blijven lopen.
Geef ze een springplank om die innovatieve slag te maken voor jouw organisatie!

Ik heb er mijn missie van gemaakt om talenten te ontwikkelen en begeleiden in de combinatie loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling.
Om samen met de organisatie professionals zodanig te begeleiden dat ze gemotiveerd en getalenteerd aan de slag kunnen.

Interesse in mijn visie over talentontwikkeling ? Ik kom graag een keer op de koffie.

Mijn werkwijze

In de talentontwikkeling werk ik met het stermodel van bpopleidingen, waarbij er gecoacht wordt op zes niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel, gedrag, spiritueel en omgeving).
Hierbij kun je drie lagen onderscheiden: de binnenwereld, de buitenwereld en het gedrag.

Binnenwereld

De binnenwereld bestaat uit 4 niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Deze 4 niveaus staan met elkaar in verbinding. In de begeleiding leer ik jou hoe je jezelf kunt trainen in het waarnemen van de signalen over onze eigen binnenwereld en die van de ander. Hierdoor verbeter je de communicatie en samenwerking met anderen.

Buitenwereld

De buitenwereld is de omgeving; de mensen die je ontmoet maar ook de situaties waar je je in bevindt. Door te leren feedback en signalen te ontvangen van de buitenwereld krijg je terug hoe je overkomt. Hierdoor wordt de buitenwereld een spiegel voor je binnenwereld. Een hulp om te zien wie je bent en om datgene in de wereld te realiseren wat je van binnenuit wilt.

Gedrag

Ons gedrag is de meest directe en zichtbare verbinding tussen onze binnenwereld en de buitenwereld, de omgeving. Met ons gedrag drukken we uit wie we zijn in de buitenwereld.

In de begeleiding werken we aan effectief gedrag (is mijn gedrag in overeenstemming met mijn binnenwereld en heeft mijn gedrag het gewenste effect op de buitenwereld).

Zo wordt er gewerkt aan je mindset, emotionele intelligentie of regulatie, lichaamsbewustzijn, vitaliteit en zingeving. (Bron: de zes niveaus voor succesvol trainen en coachen, Blankestijn & Patners)

Gediplomeerd Bedrijfskundige en Trainer/Coach
Gecertificeerd jongeren-,  groeps-, en loopbaancoach

Buro Berlinde gelooft in ervaringsgericht werken en positieve psychologie, wat altijd als leidraad zal fungeren in aanpak en werkwijze.

Verder maak ik gebruik van diverse methodieken zoals o.a. NLP, Voice Dialogue, Kernkwadranten van Offman, RET, Communicatietechnieken, Roos van Leary, Visualisaties. Familie- en Bedrijfsopstellingen, Systemisch werk, Mindfulness, Transactionele Analyse, Gestalt, Affirmaties, Leiderschapsstijl, NEI en diverse coachtechnieken.  
Om kaders te scheppen zal er gewerkt worden met theoretische modellen om bewustwording te creëren.
Daarbij raadpleeg ik diverse literatuur.

Ik blijf me ontwikkelen in mijn vakgebied. Zo volgde ik het Next Level Training bij Business Coach Marloes  Halmans, het online ontwikkel programma bij de Webacademie en liet ik me coachen door businesscoach Joyce Kooijmans en een gepensioneerde ervaren ondernemer.

” Berlinde is een enthousiaste en betrokken trainer die de groep meeneemt in het onderwerp en veel commitment creëert, doordat ze continu aansluiting houdt met de doelgroep. Hierdoor ontstaat er veel positieve energie en pro-activiteit in de groep. ” Roos Woltering (college trainer)

Gratis Inspiratie?

Twijfels over je loopbaankeuze ?

Nu is er de mogelijkheid om je te laten coachen en te beginnen bij wie jij bent om vandaar uit te bepalen welke functie, rol of takenpakket beter bij jou past. Ben je nieuwsgierig hoe ik als loopbaan coach je hierbij kan helpen?